NEOPAN SODOBNE TEHNOLOGIJE d.o.o.

Neopan d.o.o.    Tel.: 031 313 239    E-mail: info@neopan.si

Pogosta vprašanja

Splošno

 • Kakšne so prednosti stanovanjskih in poslovnih objektov Neopan?

  Prednosti je veliko. Nekaj najbolj očitnih:
  - pri vašem objektu bodo uporabljene inovativne patentirane rešitve, ki omogočajo vrhunsko kvaliteto izdelave, in so nastale na podlagi 25-letnih izkušenj pri razvoju tehnologij za lesno in gradbeno industrijo v Sloveniji in Evropi

  - ponujamo različne linije hiš, ki imajo specifične odlike, in lahko zadovoljijo tudi najzahtevnejšega kupca

  - naša ša izvedba nosilnega skeleta je posebna v tem, da je celotna naša nosilna konstrukcija izolirana, vsi toplotni mostovi pa so eliminirani
  - zelo dobre toplotne karakteristike objektov zagotavljajo izredno nizko porabo energentov za ogrevanje in hlajenje
  - gre za produkt domačega znanja, tudi proizvodnja je v Sloveniji
  - kratek dobavni rok
  - inovativne patentirane rešitve omogočajo, da so same stene objektov brez toplotnih mostov tudi na spojih, kar je pogosto težava pri drugih načinih montažne gradnje
  - vse potrebne elektro- in vodovodne instalacije so predpripravljene v stenah, ki se montirajo
  - prilagodljivost - objekt lahko izdelamo po vaših načrtih in zamislih in vam pri tem po potrebi še svetujemo
  - objekti, grajeni po naši tehnologiji, imajo veliko potresno varnost
  - z optimalnim načrtovanjem in inovativnimi rešitvami ter izborom kvalitetnih materialov smo poskrbeli za ugodno razmerje med ceno in kakovostjo.

 • Zakaj so vaše hiše tako poceni? Ali to pomeni, da ste varčevali pri kvaliteti materiala?

  Nikakor! Naš cilj je odgovoriti na potrebe časa, v katerem živimo, in ponuditi trgu zelo kvalitetne objekte po ugodni ceni. Tako smo produkt od vsega začetka skrbno snovali, pri tem pa imeli nenehno v mislih, da moramo našim kupcem ponuditi visoko kvaliteto za nizko ceno. Prepričani smo, da ko si boste ogledali našo vzorčno hišo, vgrajeno stavbno pohištvo itd., boste tudi sami ugotovili, da nizka cena ni posledica varčevanja pri vgrajenem materialu in njegovi kakovosti.

 • Katere pogoje moram izpolniti na svoji parceli (kaj moram pripraviti), preden pridejo vaši mojstri postavljat hišo?

  Potrebujete komunalno urejeno parcelo in gradbeno dovoljenje (pri pridobivanju gradbenega dovoljenja vam seveda lahko pomagamo in izdelamo vso potrebno dokumentacijo brezplačno). Nato morate poskrbeti še za izvedbo ustreznega temeljenja (zahteve za vašo hišo in vso potrebno dokumentacijo vam priskrbimo mi). Tudi temeljenje vam po dogovoru lahko izvedemo mi.

 • Koliko časa traja od začetka do konca izgradnje (odkar pridete na gradbišče pa do konca postavitve hiše?

  Montaža na gradbišču poteka zelo hitro, vse instalacije so predpripravljene... Čas izvajanja del je odvisen od velikosti hiše, faze dokončanja ter načina izvedbe estriha, in se povprečno giblje od dveh do treh mesecev.

 • Do katere faze zgradite hišo? Ali gradite tudi na ključ?

  Faza, do katere gradimo, je odvisna od dogovora s stranko. Seveda gradimo tudi na "ključ". Takšna hiša vsebuje vse, kar potrebujete za takojšnjo vselitev v hišo (tudi talne obloge in stensko ter kopalniško keramiko). Sicer lahko naročite tudi hišo v fazi "zunaj zaključen objekt" ali "delni ključ". Več informacij o tem lahko najdete na strani

 • Kakšna je garancija montažne hiše?

  - 40 let na stabilnost konstrukcijskih elementov
  - 2 leti na obrtniška dela

 • Ali je možen ogled vzorčne hiše?

  Seveda. Kontaktirajte nas in dogovorili se bomo za popolnoma neobvezujoč ogled.

Materiali in varnost

 • Kakšna je izolacija panela in kako je debela?

  V naši tipični hiši je standardni panel z vmesno izolacijo debeline 15 cm  in zunanjo fasadno izolacijo iz debeline 6, 10, 15 ali več cm. Tudi z najmanjšo debelino fasade v kombinaciji s panelom Neopan dosežemo kriterije za nizkoenergetske hiše.

 • Kako je s potresno varnostjo?

  Lesena konstrukcija je že po svojih osnovnih značilnostih potresno varna. Odločilni elementi so sidra, s katerimi je hiša pritrjena na podlago in to je pogoj za uspešno premagovanje sil, in posledično deformacij, ki jih povzročajo horizontalne sile ki nastanejo ob potresu.– Za zagotavljanje potresne varnosti je nujno, da so elementi sestavljeni in povezani na pravilen način.Prav tako k potresni varnosti naših hiš prispeva pravilno konstruiranje objekta.
 • Kako je s požarno varnostjo?

  Izolacijski material v panelih je samougasljiv ali negorljiv (linija EKO). Lesene plošče pa so že v osnovi obložene z ognjevarno izvedbo mavčno-kartonskih plošč, kar daje steni potrebno požarno zaščito. Cevi za električno instalacijo, doze in podobno so prav tako negorljive.

 • Kako je z odpornostjo na zunanji hrup?

  Izolacijski materiali, ki jih uporabljamo, so že sami po sebi dobri zvočni izolatorji, še posebej v kombinaciji z ostalimi komponentami panela. V liniji NATUR pa uporabljamo pluto, ki zagotavlja najvišjo zvočno izolativnost. Ponujamo tudi visoko kvalitetno stavbno pohištvo (npr. okna s 3-slojnimi stekli in debelim profilom), ki prav tako zagotavljajo dobro zvočno izolativnost.

 • Ali so materiali, s katerimi gradite, odporni na vlago?

  Vsi potencialno občutljivi materiali so primerno zaščiteni s hidroizolacijo, izvedenimi detajli pri strehi in podobno, ki onemogočajo pojav vlage ali zamakanja.
 • Ali so materiali, ki jih uporabljate, okolju prijazni?

  Da, ker je osnova konstrukcije lesna plošča in les. Izolacijski material, ki ga uporabljamo, je mogoče 100% reciklirati (linija STANDARD). Material, uporabljen v linijah EKO in NATURA, pa je popolnoma naraven. Tudi uporabljena lepila so ekološka in imajo vse potrebne certifikate, da ustrezajo evropskim normativom in zahtevam s področja varovanja okolja (ter ne vsebujejo formaldehida).

Kvaliteta bivanja

 • Kakšna je kvaliteta bivanja v hiši Neopan?

  Za naše konstrukcije izbiramo predvsem naravne in uporabniku prijazne materiale. Na samo bivalno ugodje v prostoru med drugim vpliva tudi razmerje med temperaturo zraka v prostoru in temperaturo notranjih obodnih površin. S kvalitetno toplotno izolacijo in izbiro kakovostnega stavbnega pohištva zagotavljamo višje temperature notranjih obodnih površin, s čimer dosegamo visoko kakovost bivalnega ugodja.
  Vse uporabljene sestavine naših panelov imajo certifikate, da ustrezajo vsem evropskim normativom in smernicam ter ne vsebujejo nobenih zdravju škodljivih snovi.
 • Na kak način lahko ogrevam?

  Pri izbiri načina ogrevanja seveda ni nobenih ovir, lahko pa vam glede tega svetujemo glede na izvedbo vašega objekta in specifik, ki so s tem povezane.
 • Ali so vaše hiše energijsko varčne?

  Naše hiše spadajo med nizkoenergetske hiše (po želji tudi pasivne). Podrobnosti lahko pregledate na strani Karakteristike hiš.

  Ob tem je potrebno izbrati primeren sistem ogrevanja, pripravo tople sanitarne vode in prezračevanje. Pri tem vam svetujemo glede na izvedbo vašega objekta. Vsa okna so vgrajena zrakotesno po sistemu vgradnje RAL, kar zagotavlja minimalne toplotne izgube in povečuje ugodje bivanja.

Projekti postavitve hiš

 • Ali tudi projektirate, rišete načrte in svetujete?

  Seveda. Imamo svoj projektivni biro, ki zaposluje izkušen kader. Projektiramo tako naše lastne objekte, kakor tudi pripravljamo projektno dokumentacijo za zunanje naročnike (stanovanjski in poslovni objekti). Lahko vam pripravimo in vas vodimo skozi vse faze pridobivanja dokumentacije za gradbeno in uporabno dovoljenje.
 • Kako je z elektro in vodovodnimi instalacijami?

  Vse potrebne inštalacije so predpripravljene v stenah panelov in so že v naprej skrbno načrtovane, tako da je montaža na gradbišču enostavna.